Sådan deltager du i projektet

Alle kan deltage i indsamlingen af oplysninger om fiskenes udbredelse, og man kan deltage på flere måder. Fangster kan indberettes direkte på atlas-telefonen på 28 75 11 24. Du kan fx ringe, hvis du står med fisken i hånden og har brug for hjælp med artsbestemmelsen. Du kan også sende en besked til nummeret, og vedhæft meget gerne billeder. Du kan også sende fangstoplysningerne på email: fiskeatlas@snm.ku.dk

Når du indrapporterer din fangst er de vigtigste oplysninger:

  • Art - kan undlades, hvis du medsender fisken eller et foto
  • Sted - hvor blev fisken fanget eller observeret
  • Dato - gerne så præcist som muligt
  • Metode - hvordan blev fisken fanget eller observeret
  • Dokumentation - indsend gerne foto eller selve fisken. Dokumentation er ikke obligatorisk, men mange fiskearter er forbavsende svære at artsbestemme - selv for eksperter.
  • Kontaktoplysninger - navn, adresse, telefonnummer og mail, så vi kan komme i kontakt med dig, hvis vi har spørgsmål til fangsten. Oplysningerne betragtes som fortrolige og bliver ikke videregivet. 

Har du lyst til at deltage med større mængder af oplysninger bedes du kontakte sekretariatet først, så vi sammen kan finde frem til den mest praktiske måde. Til dette brug kan du downloade et skema (excel), som du kan udfylde i hånden eller på computeren. Download skema her.

Indsamlede fisk (frosne eller evt. i sprit) kan enten sendes til Zoologisk Museum i København eller blive afhentet af en af projektets medarbejdere. Sekretariatets medarbejdere bør kontaktes inden afsendelse, så det sikres, at fisken ikke ender i posten eksempelvis over weekenden.